Helsinkiin kaavailtu Guggenhein museo Helsinki hanke on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle ja puoltajat sekä vastustajat käyvät kuumana. Niin pitääkin. Pyllykirjan arkkitehtityöryhmä on valmistanut luonnoksia tulevaksi Guggenheim museo Helsingiksi. Pyllykirjan lukijoilta toivotaan kommentteja luonnoksista vieraskirjaan.

Guggenheim Stora Enso

Alvar Aalto suunnitteli aikoinaan malkan helsinkiläisten silmään, syntyi Stora Enso pääkonttori. Stora Enso rakennuksen voisi hyvinkin luovuttaa Guggenheim museo Helsinki toimitilaksi. Se on wow arkkitehtuuria kuuluisan suomalaisen arkkitehdin ja ympäristönsurman luomus. Taide parantaa arkkitehtooniset haavat.

Guggenheim museo ruotsinlaiva

Kelluva Guggenheim museo Helsinki vanhan ruotsinlaivan päällä ei olisi hassumpi muotoilu ja arkkitehtuuripalatsi. Kaikkihan nykyisin kelluu.

Guggenheim museo Helsinki

Guggenheim museo Helsinki Iso Jytky olisi Helsingin ensimmäinen pilvenpiirtäjä.

Guggenheim museo Helsinki
Guggenheim museo Helsinki suunnitelma

Niin herkullisen hyvänmakuinen Guggenheim suunnitelma ettei sanotuksi saa. Art Burger King

Guggenheim museo Helsinki suunnitelma

Porvoon mitalla uudistetaan Helsinkiä niin kuin ennekin. Runebergin makea taidetorttu.

Guggenheim museo Helsinki

Tämä Guggenheim museo Helsinki haluaa korostaa museon inhimillistä puolta ja kaupallista toimintaa. Huomatkaa rohkean rakennussuunnitelman sensuelli suorastaan intiimi ote. Kuvastaa hyvin myös Helsingin venäläistä historiaa. Rakennusta voi harvoin kutsua seksikkääksi mutta tämä on haluttava unelmatorttu. Pitsiunelma eikä mikään perussuomalainen luterilainen parakki kuten kirjailija Jari Tervo asian ilmaisisi.

Guggenheim museo Helsinki suunnitelma

Lihaa säästämättä laadusta tinkimättä HK. Hyvinvointi ja täysi vatsa ennen hengellisiä harhoja. Saarnamiesten performanssi rappuset ovat jo valmiina.

Guggenheim museo Helsinki

Tämä ehdotus korjaisi myös jo olemassaolevia Aalto haittoja Helsingin katukuvassa.

Guggenheim museo Helsinki
Guggenheim museo Helsinki

Ainahan niitä on selkäänpuukottajia jokaisella hyvälläkin hankkeella. Turkulaiset yrittävät kampittaa Helsingin Guggenheim museo hanketta ja ovat ylipuhuneet sisarkaupunkinsa Tallinnan Virosta kilpailemaan Guggenheim museosta. Tallinnalaisilla Guggenheim museo hankkeen vetäjillä on jo valmiit hulppet suunnitelmat uudeksi taide ja kulttuurikeitaaksi Suomenlahden toiselle puolelle. Virolaiset ovat piirtäneet valtavan suuren Suomen tasavallan presidentin Tarja Halosen näköisen rakennuksen keskeiselle paikalle Tallinnaan. Ei sekään ole hassumpi suunnitelma muotoilun ja arkkitehtuurin palatsiksi. Päättäkää itse mitä ajattelette tästä.

Tarja Halonen Tallinna Guggenheim museo

Menossa mukana Pyllykirja ja RumpTube. Kirjoita mielipiteesi vieraskirjaan.

Aalto Yliopisto Fart Department