Yksinäinen mies kävelee kadulla ja saa ihmiset nauramaan.  Sydämellinen nauru on terveellistä ja koomisuus inhimillisyyden hieno muoto.  Koomikko on eräänlainen yhteisyyden rakentaja ja heitä on kaikkialla, ammatikseen huumorin alalla toimivia ja hyvin oivaltavia ihmisiä. Suuret humoristit saavat aina laajan kuulijakunnan.

Koomikot eroavat vallanpitäjistä siinä että eivät tavoittele valtaa vaan sen sijaan vaikuttavat yleisönsä tunnetiloihin. Näin löytyy maailma jossa ihminen kokee itsensä arvokkaaksi ja kohoaa tuota tavoittelemaan parempaa itsessään.

ehdotus
Maailmassa jossa elämme inhimillisyys saattaa olla koomista, mutta se on lopulta kuitenkin hauraudessaan vahvaa. Sillä ilman sitä ihmistä ei enää olisi. Huumori on tärkeä siltojen rakentaja ihmisten ja ilmiöiden välille, silloinkin kun luullaan tilanteen käyneen liian vaikeaksi.

Vahingonilo ei ole huumoria. Se on kateuden synnyttämää halua aiheuttaa toiselle mielipahaa. Huumorintaju on tietoista ymmärrystä korkeampaa. Ja se ei koskaan sisällä vihaa.

Hannu Sillanpää on KekeTop taidegallerian kuukauden taiteilija tammikuussa 2009

chaplin
diktaattori
loytoretki
maalari
melankolia
Hannu Sillanpää on KekeTop taidegallerian kuukauden taiteilija tammikuussa 2009

Hannu Sillanpää AVA GALLERIAssa Helsingissä helmikuussa 2009.
AVA Galleria Pohjoinen Rautatiekatu 17 B 8 FI-00100 Helsinki kotisivu
20.1.2009