kiasma

Kuva Kiasmassa esillä olleesta mediataiteilija Pipilotti Ristin näyttelystä.

Pahasti kuralle ajautuneen Kiasman taloudesta huolestunut sekarotuinen taiteilijatar SirppiNarttu pimppaa Kiasmaa viime vuonna johtaneelle Berndt Arellille ja Arellin työn jatkajaksi Kiasman johtoon valitulle Pirkko Siitarille "Leipäjono Kiasma" yhteisötaide tapahtuman / näyttelyn toteutettavaksi perutun Isaac Julienin näyttelyn ja muun toiminnan tilalle. Kiasmasta vihdoinkin koko kansan taidehuussi leipäjonolla. Kiasman keskeinen sijainti sopisi myös vähäosaisten ruoka-apu pakettien jakoon Myllypuron Liikuntamyllyä paremmin. Hyväosaisiahan Kiasmassa jo hyvin ruokitaankin. Kahvila on ok ja tuolitkin jo paremmat kuin ne alkuperäiset kolhot kannikankiduttimet.

Tässä ohje toimiin Kiasman talouden saattamiseksi tuottoisaksi. "Leipäjono Kiasmassa yhteisötaideteos". Ensin on hyvä hakea Euroopan sosiaalirahastolta avustusta Suomen aineellisesti ja henkisesti köyhän kansan ruokkimiseen EU:n köyhäinavulla. Kantasuomalaiset ja maahanmuuttajat samalle köyhäinapu viivalle taidetta tekemään. Työttömät taiteilijat mukaan yhteisötaide performanssiin ruoka-apua jakamaan, ruokapalkalla.

Taideteoksen nimi voisi olla seuraava. "SirppiNarttu ruokkii köyhät rikkaat ahneet ja uteliaat EU:n ylituotantovarastojen tarjonnalla. Ota ja ahmi ruokaa niin paljon kuin jaksat kantaa". Piirakka Berlusconi ja muita etelän herkkuja tomaattimurskalla. Leipäjono Kiasma on hyvin yksinkertainen yhteisötaideteos. Kiasman aulassa jaetaan leipää ja särvintä ruokaa haluaville. TV kutsutaan mukaan filmaamaan Tositaide-TV sarjaa Leipäjono Kiasma.

SirppiNarttu esittää Kiasman uudelle johtajalle Pirkko Siitarille toimeen tarttumista ko. asiassa ja avustushakemuksen kirjoittamista SirppiNartun "Kiasma leipäjono" yhteisötaide tapahtuman kulujen kattamiseksi. Kiasman kävijämäärä tulee varmasti lyömään jonkun Picasso näyttelyn ja edellisten ARS näyttelyiden kävijämäärät. "Leipäjono Kiasmassa" tulee olemaan myös eri väestö- ja kieliryhmiä saman asian harrastamiseen kokoava taidetapahtuma.

Valtion taidemuseolta ja taiteen keskustoimikunnalta tuskin tarvitaan lisärahoitusta "Leipäjono Kiasmassa" yhteisötaide tapahtuman rahoittamiseen. Paikalliset kauppiaat ja kaupan tukkuporras pyydetään sponsoreiksi. Lopun kattaa Euroopan sosiaalirahastolta toivottavasti saatava rahoitus. Hurstin porukka auttanee tapahtuman organisoimisessa?

SirppiNarttu pimppaa taidetta. Pimppaa sinäkin. Muodosta leipäjono Kiasmaan.

Lähetä SirppiNarttu postikortti ilmaiseksi. Valitse kuva ja klikkaa lähetä kortti painiketta

sirppinarttu
SirppiNarttu & Kuviteltujen Kuvien Kone esittää taideteoksen "Leipäjono Kiasma" sarjasta PopPorn 2010 kierrätystaide kollaaseja julkaistuista mediatiedostoista. Kerro mielipiteesi Leipäjono Kiasma taideteoksesta » Julkaistu 10 huhtikuu 2010. Lähetä viesti SirppiNartulle. Tue SirppiNartun taiteellista toimintaa ja/tai osta verkkotaideteoksesta valokuva vedos. Taiteilijatar SirppiNarttu syntyi 1988 Tukholmassa Ruotsissa jossa hän asuu ja työskentelee. 10.4.2010