Buddhan (557–477 e.Kr) lähin opetuslapsi Ananda sanoi mestarilleen: ”Puolet jaloa elämää on: ystävyys, yhteenkuuluvaisuus ja yhdessäoloa kauneuden kanssa.” – ”Älä sano niin, Ananda”, vastasi Buddha, ”kauneus käsittää koko jalon elämän. Munkin joka kokee ystävyyttä, sukulaisuutta ja yhteenkuuluvaisuutta kauneuden välityksellä voi odottaa seuraavan jaloa kahdeksanosaista polkua ja hän ymmärtää käyttää sitä oikein.”
Buddha opetti 45 vuoden ajan kuinka pysyä Kahdeksanosaisella Polulla saavuttaakseen
pysyvän vapautumisen kärsimyksestä johonka kaikki ihmiset ovat sidotut himon, jatkuvuuden ja pysyvyyden janon sekä ahneuden ja vihan sitein. Vain oivaltaessaan ettei meillä ole ikuista muuttumatonta itseä vaan se on saman muuttuvaisuuden lain alainen mitä kaikki olemassaoleva on, vapauttaa ihminen itsensä kärsimyksen kiertokulusta ja katkaisee jälleensyntymisen ketjun sammuttaen aistie illuusion, eli kärsimyksen juuret, syyn ja seurauksen. Lue lisää
http://www.keketop.com/artikkelit/ValaistuneenKauneutta.pdf

Madonna ilmestys Kalliossa © KekeTop

KekeTop valokuvanäyttely sarjasta Tilapäinen blondi - Madonna ilmestys Kalliossa osa 2 esillä Harjun nuorisotalolla toukokuussa 2013 osana Kallio kukkii 2013 tapahtumaa 10.5. - 31.5. 2013. Tervetuloa.

Kallion Kulttuuriverkosto ry http://www.kallionkulttuuriverkosto.fi/

tilapainen blondi

Madonnan ilmestys Kalliossa monotypia vedostettuja valokuvia sarjasta Tilapäinen blondi, näyttely Kalleria Galleria Kaarlenkatu 10 00530 Helsinki 17. - 30. 8. 2012. Kalleria galleria auki ti - su 14 - 18. Valokuvat copyrigh © KekeTop.

tilapainen blondi

tilapainen blondi

tilapainen blondi

tilapainen blondi

tilapainen blondi

tilapainen blondi

tilapainen blondi

Tilapäinen blondi – Madonna ilmestys Kalliossa valokuvanäyttely

Tilapäinen blondi – Madonna ilmestys Kalliossa valokuvanäyttelyä varten kuvasin 4 päivän aikana noin 180 Kalliossa liikkeellä ollutta henkilöä. Kuvaaminen tapahtui Kallion kaduilla ja pikku putiikeissa sektorilla Karhutori - Vaasankatu katsottuna Kalleria galleriasta muutaman sadan metrin etäisyydellä.

Yhteisenä tekijänä kuvattaville oli Madonna maski jonka vetäminen pään yli kasvojen peittämiseksi oli ehtona kuvaamiselle. Noin puolet ihmisistä joille kuvausta ehdotin myös suostui kuvattavaksi ja he halusivat olla mukana progressiivisessa valokuvateoksessa. Kuvaustilannetta ei harjoiteltu eikä ohjattu, kaikki tapahtui spontaanisti siinä samassa hetkessä, noin parissa minuutissa. Valokuvaustekninen sääntö oli että mitään valokuvausteknisiä apuvälineitä ei (kuvausvaloja, lisäsalama, heijastuspinnat, lavastusta etc.) käytetty. Kameraksi sai kelvata pokkari, ei koskaan järjestelmäkamera.

Kuvattavat ihmiset ottivat kuvaustilanteen rennosti ja iloisesti. Moni mukaan lähtenyt ihminen näki ja koki myös erilaisia tunne ja ajatussisältöjä Madonna kuminaamassa joka peitti heidän omat kasvonsa, katsoessamme nopeasti mitä tulikaan kuvattua.

Kalleria galleriassa esillä oleva näyttely, Tilapäinen blondi – Madonna ilmestys Kalliossa valokuvanäyttely kuuluu laajempaan sarjaan valokuvateoksia työnimellä Marginaali luisu jota olen kuvannut eri puolilla kaupunkia.

Katso myös Alaston kriitikko: Näyttelykuvia 740 & 741: Tallaamattomia polkuja

Kommentoi artikkelia. Kirjoita kommentti » »

Alakategoriat

Pirkko Rantatorikka