Madonna ilmestys tiineenä huorana

Tilapäinen blondi - Huorasatu - Madonna ilmestys huorana

Tämän progressiivisen valokuvataideteoksen, ”Tilapäinen blondi - Huorasatu” idea syntyi seuraavasti. Olin Ranskassa ja yhtenä päivänä katuja mittaillessani ja kameran läpi katsellessani löysin kaupan joka myi kaikenlaista rekvisiittaa eri tarkoituksiin. Kauppa oli mielenkiintoinen tavarataivas ja aikani katseltuani ostin kumisen Madonna maskin mukaani.

Istuin sitten katukahvilassa ulkopöydässä ja katselin madonnanpäätä ajatellen mitähän tuollakin hattaralla tekisin. Siinä kadunpätkällä päivysti aina useampia katutyttöjä joista yksi tuli sitten ystävällisesti kysymään että mitä sinä mies oikein seurustelet sen kumipään kanssa. Onhan tässä eläviäkin kokonaisia seuraa ja työtä hakemassa. Siinä sitten heitettiin läppää ja sain päähäni kysyä naiselta josko hän suostuisi laittamaan Madonna maskin päähänsä että voisin hetken katsoa ja tutkia sen sekä ottaa pari valokuvaa. Ne katunaiset tunsivat minut ennestään kameramiehenä joka hengaili jossakin lähistöllä. No sitten hän laittoi madonnamaskin päähänsä, minä katselin ja kuvasin. Näytti hauskalta ja muutama muukin katunainen tuli ihmettelemään mitäs kivaa täällä on tekeillä. Ja sitä rataa ... Joku siinä tilanteessa kutkutti ja kävin ostamassa kaupasta loputkin Madonna maskit.

Sitten myöhemmin kuvia katsellessa kiinnostuin asiasta lisää ja kehitin aihion taideprojektiin. Madonna ja huora, se vanha tarina..... Satunnainen blondi Huorasatu. Madonnan ilmestys huorana. Aikanaan ajatusleikki meni toteutuksen puolelle ja aloitin Satunnainen blondi huorasadun kuvaamisen jossa oli vain kaksi periaatetta pidettäväksi ja yksi valokuvaustekninen sääntö. Kuvattavien tuli olla huoria, seksipalveluja myyviä henkilöitä sukupuoleen katsomatta ja heidän tuli hyväksyä madonna maskin veto peittämään oma pää. Kaikilla kuvattavilla tuli olla sama madonnapää mutta muutoin kuvattavat saivat itse valita kuinka halusivat olla ja esiintyä kamerani edessä. Valokuvaustekninen sääntö oli että mitään valokuvausteknisiä apuvälineitä ei (kuvausvaloja, lisäsalama, heijastuspinnat, lavastusta etc.) käytetty. Kameraksi sai kelvata pokkari, ei koskaan järjestelmäkamera.

Tässä progressiivisessa valokuvataideprojektissa kuvattaviksi yhteistyöhenkilöiksi kävivät siis vain seksiä myyvät henkilöt, prostituoidut. Sukupuolella ei ollut väliä mutta valtaosa kuvattavista oli naisia, jonkun verran miehiä mutta miehiä enemmän tuli vastaan erilaisia asusteilla ja apuvälineillä korjailtuja ja kirurgien käsissä rakenneltuja seksityöläisiä. Madonna maski toimi melko hyvänä tienavaajana kuvaustilanteeseen ja omien kasvojen peittyminen madonnamaskin alle helpotti nopean diilin tekoa. Arvioisin että noin 50 - 60 prosenttia huorista vastasi kyllä kysymykseeni valokuvauksesta kun oivalsivat ”homman nimen”.

Kuvaustilanteet syntyivät nopeasti ja mitään ei harjoiteltu etukäteen. Kyllä tai Ei, jos Kyllä niin madonnamaski päähän ja pokkarikamera töihin. Kuvattavat huorat valitsivat itse kuinka halusivat olla kameran edessä, pukeissa tai ilman. Tilapäinen blondi huora ei ollut mikään huoritteluprojekti. Ei myöskään pornografinen valokuvaus-sessioiden sarja. Up to You. Huorat näyttivät sen minkä siinä kuvaustilanteessa parhaakseen katsoivat.

Tämä pieni näyttely Ryhmäteatterissa on ensimmäinen kerta kun laitan tämän valokuvataideprojektin kuvia esille Suomessa. Olin kyllä huomannut kirjailija Laura Gustafssonin Huorasatu kirjan julkaisun ja menestyksen mutta omat kelloni eivät vielä siinä vaiheessa soineet. Hymähdin vain että minäkin olin aiemmin omalla tahollani tehnyt samannimisen, vuoden kestäneen progressiivisen valokuvateoksen. Vasta kun näin upealla näyttelijätär Satu Silvon kuvalla koristetun lehtijutun Ryhmäteatterin Huorasatu näytelmästä kelloni alkoivat soida. Koska en ollut lukenut kirjaa en tiennyt oliko näillä toisistaan riippumattomilla taidehankkeilla muuta yhteistä kuin työnimi, tai sen osa Huorasatu. Lähetin kyselyn Ryhmäteatteriin mahdollisuudesta pitää pienimuotoinen valokuvanäyttely lämpiössä ja vastaus tuli heti. Sopii. Itse pidän tällaisesta nopeasta toiminnasta ja haluan kiittää Ryhmäteatteria yhteistyöstä. Katso linkki Ryhmäteatterin sivulle www.ryhmateatteri.fi ja mene katsomaan Huorasatu näytelmä.

Suurkiitokset kaikilla huorille pitkin ja poikin maailman syrjän. Huorat antoivat osan kalliista ajastaan Tilapäinen blondi Huorasatu - Madonna ilmestys huorana taideteoksen toteutumiseksi.

Valokuvat © KekeTop