Madonna ilmestys Kalliossa. Valokuva © KekeTop

Tilapäinen blondi – Madonna ilmestys Kalliossa osa 2 valokuvanäyttely. Kallio kukkii 2013

Tilapäinen blondi – Madonna ilmestys Kalliossa osa 2 valokuvanäyttelyä varten kuvasin kesän 2012 aikana noin 180 Kalliossa liikkeellä ollutta henkilöä. Kuvaaminen tapahtui Kallion kaduilla kapakoissa ja pikku putiikeissa.

Yhteisenä tekijänä kuvattaville oli Madonna maski, jonka vetäminen pään yli kasvojen peittämiseksi oli ehtona kuvaamiselle. Noin puolet ihmisistä joille kuvausta ehdotin myös suostui kuvattavaksi ja he halusivat olla mukana progressiivisessa valokuvateoksessa. Kuvaustilannetta ei harjoiteltu eikä ohjattu, kaikki tapahtui spontaanisti siinä samassa hetkessä, noin parissa minuutissa. Valokuvaustekninen sääntö oli että mitään valokuvausteknisiä apuvälineitä ei (kuvausvaloja, lisäsalama, heijastuspinnat, lavastusta etc.) käytetty. Kameraksi sai kelvata pokkari, ei koskaan järjestelmäkamera.

Kuvattavat ihmiset ottivat kuvaustilanteen rennosti ja iloisesti. Moni mukaan lähtenyt ihminen näki ja koki myös erilaisia tunne ja ajatussisältöjä Madonna kuminaamassa joka peitti heidän omat kasvonsa, katsoessamme nopeasti mitä tulikaan kuvattua.

Kallio kukkii 2013 tapahtumassa Harjun nuorisotalossa esillä oleva näyttely, Tilapäinen blondi – Madonna ilmestys Kalliossa osa 2 valokuvanäyttely kuuluu laajempaan sarjaan valokuvateoksiani työnimellä Marginaali luisu jota olen kuvannut eri puolilla kaupunkia. Näyttely auki 10.5. - 31.5. 2013. Tervetuloa Harjun nuorisotalolle.

Harjun nuorisotalo
Aleksis Kiven katu 1-3
00500 Helsinki

Kallion Kulttuuriverkosto ry http://www.kallionkulttuuriverkosto.fi/