Pirkko Rantatorikka galleria Forum Box 8.4. - 1.5. 2016
Pirkko Rantatorikka galleria Forum Box 8.4. - 1.5. 2016 http://www.rantatorikka.com 

Pirkko Rantatorikan takautuva näyttely 1992 - 2016 galleria Forum Box Helsinki 8.4. - 1.5. 2016 Katso näyttelytiedote http://mailer.gruppo.fi/t/ViewEmail/r/848562670FEBA2EB2540EF23F30FEDED 

Eräänlaisia talopiirustuksia

Pirkko Rantatorikka on tullut tunnetuksi taiteilijana, joka pohtii, tarkastelee, tutkii ympäristöään ja sen ilmiöitä tarkasti, analyyttisesti, kriittisestikin. Sosiaalisen elämisemme vaihtelevat rakenteet kiinnostavat häntä kuvataiteilijana ja ovat usein olleet aiheen antajina teemallisiin lähestymisiin.
EMMAan esille tulevassa uudessa teossarjassaan Mistä kodit tulevat - työnimeltään Eräänlaisia talopiirustuksia hän kommentoi kaupunkisuunnittelua yhdistelemällä ja rinnastamalla muotoutumassa olevaan uuteen kaupunginosaan tätä rakentumisen prosessia ryydittäviä, sitä kommentoivia kuvaelementtejä. Teosten vähitellen kasvava kerroksellisuus toistuu myös taiteilijan maalaustekniikassa. Hän käyttää pigmenttimusteita piirtäen siveltimellä värillisistä viivastoista koostuvia hitaasti väreileviä pintoja saaden aikaan munatemperankaltaisen himmeän värien kokonaisvaikutelman.
 
Teossarjan konkreettisena lähtökohtana oli Rantatorikalle tutuille Myllypuron kallioille ja metsänaukeamille rakentuva uusi suomalaista puukaupunkiperinnettä jatkava asuinalue. Ensimmäisen tätä tulevaa rakennusprosessia kommentoivan valokuvien sarjan Rantatorikka toteutti jo 2003– 2004, ja päätti palata ”kohteeseen” uuden kaupunginosan rakentamisen alettua 2010.

http://www.rantatorikka.com/ - http://www.emma.museum/node/1174

Kuvataiteilija Pirkko Rantatorikka on avannut uuden www taidegallerian osoitteessa http://www.rantatorikka.com

rantatorikka

Urbis akryyli ja tussi kankaalle, 180 x 140 cm ja 27 x 33 cm x 6 osaa, 2010 © Rantatorikka

Pirkko Rantatorikan uusia piirustuksia ja maalauksia tm•galleriassa Helsingissä 29.9.-17.10.10

Maisemissa ja puistojen käytävillä

"Maisemat, yksittäisiin monumentteihin keskittyvät tai laajoja maisema-alueita kehystävät, antavat näkyvää hahmoa; ne kuvittavat kansakunnan. Moraalisen järjestyksen ja esteettisen harmonian mallikuvissa tietyistä maisemista muodostuu kansallisia ikoneja. Siitä mitkä, tai pikemminkin kenen, legendat ja maisemat ilmaisevat kansakunnan sisimmän, vallitsee harvoin yksimielisyyttä" lainaus Stephen Daniels 1993

www.rantatorikka.comtm galleria